Over mij

In 2007 ben ik begonnen met hardlopen en heb zelfs na 2 jaar trainen een marathon gelopen. Als je mij had gezegd dat ik ooit zou gaan hardlopen en zelfs een marathon zou gaan lopen, had ik je voor gek verklaart.

Het hardlopen vond ik heerlijk, mijn eigen tijd, wanneer ik wil. Dit natuurlijk naast de groepstrainingen. Hier was er wel een bepaalde druk merkbaar, sneller, steeds grotere afstanden gaan lopen en na een paar jaar begon ik te kwakkelen met blessures, steeds weer op een andere plek. Ook had ik het idee dat er iets niet klopte met mijn ademhaling.

 

Met mijn zoektocht naar oplossingen voor mijzelf kreeg ik eigenlijk verschillende inzichten. Niet alles in 1 keer natuurlijk, ik heb er een paar jaar overgedaan. En niet alles heeft geresulteerd dat alles weer helemaal in orde is, maar ik voel mij weer goed en alles komt op zijn tijd. Geduld, lief zijn en aandacht hebben voor mijn lichaam.

 

Dit heeft geresulteerd in een mooie combinatie waar ik anderen nu ook in mag gaan begeleiden/trainen:

 

Voeding

Goede gezonde voeding vind ik belangrijk, maar wat is gezonde voeding? Ik dacht dat ik al aardig gezond at, maar toen Epower op mijn pad kwam leerde ik dat hier ook nog veel te halen valt. Dus ben ik hiermee begonnen en merkte al heel snel dat mijn energie steeds beter werd! Ik maak nu gebruik van supplementen (verkrijgbaar via dit programma) en heb ik toegang tot ruim 400 smakelijke recepten.

Als Epower-coach kan ik jou hierin begeleiden en krijg jij ook toegang zolang je meedoet met het programma.

Dit is een leefstijl, geen dieet!

Binnen de E-power leefstijl is beweging een van de pijlers. Dus dit kan ik heel mooi combineren met het Slowrunnen.

 

Ademhaling

In mijn zoektocht naar wat een goede ademhaling is, heb ik een opleiding gevolgd tot ademcoach. Dit heeft mij al veel rust gebracht in mijn ademhaling.

Tijdens het Slowrunnen wordt er ook aandacht besteed aan de ademhaling. Als ademcoach is dit een mooie combinatie om te integreren in het Slowrunnen.

 

Beweging

Binnen het Epower programma is er ook aandacht voor beweging. Dit combineer ik nu met het Slowrunnen.

Bij het Slowrunnen is er geen druk van het moeten presteren, je gaat namelijk leren luisteren naar je lichaam (jarenlang heb ik dat genegeerd) en de benadering is heel anders. Eigen tempo, afstand en tijd zijn niet meer belangrijk, plezier in lopen is wel belangrijk en zonder blessures.

Voor mij was het een eyeopener dat ik de opleiding tot ‘loopjuf’ gewoon kon doen zonder dat ik een mega goede conditie had!

Er is aandacht voor ieder niveau. Lukt het hardlopen nog niet? Dan wordt er gestart met het powerwalken en langzaam, heel langzaam bouwen we dit op. Ook kan je er een combinatie van maken. Dit is de Run-Walk-Run. En welk tempo je ook loopt, je kan altijd mee.

 

Ontspanning

Diep liggende spanningen losmaken door gebruik te maken van het natuurlijke mechanisme dat iedereen in zich heeft.

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Waar jij ook staat, er is in dit pakket altijd een ingang waar wij samen mee kunnen starten. Weet je het nog niet? In een vrijblijvend gesprek komen we bij jouw focuspunt van dat moment uit. Daar gaan we eerst mee starten.

Heb je maar 1 focuspunt, dat is helemaal goed. Zijn er meerdere dan gaan wij het samen rustig aan uitbreiden.

Een nieuwe gewoonte aanleren heeft tijd nodig, niet te snel iets nieuws er bij gaan pakken. Rustig aan.